Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κοτόπουλο πικάντικο με πολύχρωμες πιπεριές

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

Ένα πολύ νόστιμο και εξωτικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. Προϋπόθεση βέβαια να σας αρέσουν τα πικάντικα πιάτα, η γεύση της πιπεριάς και το άρωμα του δίνει ο φούρνος και κάνει κάθε φαγητό ξεχωριστό.






Τ α Υ λ ι κ ά

Το στήθος και τα πόδια από ένα κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι χονδροτριμμένο
6 πιπεριές πολύχρωμες (πράσινες, κίτρινες, κόκκινες), κομμένες μακρόστενα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 μέτριες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες ή σε κυβάκια ή ένα κουτί ντοματάκια κονσέρβα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι και Πιπέρι

Ο δ η γ ί ε ς

Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και του ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο τριμμένο και το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να σωταριστούν. Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές να αχνιστούν κι αυτές.

Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και διαλύουμε μέσα στα υλικά τον πελτέ.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σκεπασμένο, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Όταν βράσει το κοτόπουλο πρέπει να έχει μείνει με το λαδάκι του. Το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι basmati ή jasmine. Αν θέλουμε βάζουμε το βρασμένο κοτόπουλο με τη σάλτα του σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. (Προσοχή να μην το στεγνώσουμε). Γίνεται πολύ πιο νόστιμο.

Σημείωση: Σε αυτή την πικάντικη συνταγή χρησιμοποιώ το μείγμα μπαχαρικών που ονομάζεται Masala ή μπαχαρικά για Ινδικό Curry(=είδος φαγητού και τρόπος παρασκευής του) που εδώ τα βρίσκω σε μεγάλη ποικιλία αλλά υπάρχουν και στις Ελληνικές αγορές μπαχαρικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου