Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Κουνουπίδι στο Φούρνο με Ντομάτα και Πιπεριές

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Πολλές φορές στο σπίτι περισσεύει φαγητό από την προηγούμενη μέρα (Leftover που λένε και οι ξένοι μάγειροι), το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και να σερβιριστεί στο τραπέζι μας με έναν πολύ διαφορετικό και ελκυστικό τρόπο. Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τη φαντασία μας και τις οικογενειακές προτιμήσεις και ας δημιουργήσουμε στην κουζίνα μας.
Δείτε πώς αξιοποίησα το βρασμένο κουνουπίδι για σαλάτα, στο οποίο όμως δεν είχα προσθέσει λεμόνι. Άρεσε πολύ η ιδέα μου, γι’ αυτό και τη μοιράζομαι μαζί σας. Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς. Περιμένω τα σχόλιά σας.



Τ α Υ λ ι κ ά

Περίπου 1κιλό κουνουπίδι, όχι πολυβρασμένο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλικομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 μακριές πράσινες πιπεριές
2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
2/3 από ένα κουτί ντοματάκια κονσέρβα
5 φυλλαράκια ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι

Ο δ η γ ί ε ς

Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις τουφίτσες το κουνουπίδι με τα κοτσάνια προς τα κάτω.Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά ρίχνουμε το κύμινο, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τα ντοματάκια ψιλοκομμένα και βράζουμε τη σάλτα για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Καλύπτουμε το κουνουπίδι με τη σάλτσα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρις ότου ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια του φαγητού και μείνει με το λάδι του.
  Με αυτό το φαγητό μπορούμε να συνοδεύσουμε το ψητό κρέας ή τα μπιφτέκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου