Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τεμπελόπιτα με Δυόσμο και Γιαούρτι

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Στην περίοδο των εορτών όλοι στο σπίτι μας αγοράζουμε πολλά και διάφορα τυριά σε αρκετή ποσότητα, τα οποία, δυστυχώς, δεν τα καταναλώνουμε. Καλό θα είναι να τα χρησιμοποιήσουμε έγκαιρα, πριν λήξουν και να φτιάξουμε με αυτά τάρτες ή πίτες.
Τα τυριά που μου περίσσευσαν από τις γιορτές ήταν διάφορα και σε μικρές ποσότητες. Και μια και αισθάνομαι λίγο τεμπέλα μετά τα εορταστικά μαγειρέματα είπα να φτιάξω κάτι εύκολο αλλά νόστιμο: μια τεμπελόπιτα με δυόσμο και γιαούρτι. Δείτε τι υλικά χρησιμοποίησα- είναι εύκολο να τα θυμηθεί κανείς - ο θρίαμβος του 2!





Τ α Υ λ ι κ ά
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
2 φλιτζάνια τριμμένα διάφορα τυριά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Αλάτι και πιπέρι
Σουσάμι και μαυροκούκι


Ο δ η γ ί ε ς

Βάζουμε σε ένα μπολ τα διάφορα τυριά, το δυόσμο, το γιαούρτι, τα αυγά και το γάλα και τα ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο και σιγά-σιγά το αλεύρι (Αν χρειαστεί προσθέτουμε ½ φλιτζάνι αλεύρι).
 Με το υπόλοιπο λάδι λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, για να γίνει λεπτή η πίτα μας, και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι για καλύτερη γεύση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 45-50΄, ανάλογα με το φούρνο μας. Όταν ψηθεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την κόβουμε και τη σερβίρουμε.
(Η πίτα των φωτογραφιών έχει τη μισή δόση).



Σημείωση
Για να είμαι ειλικρινής την ιδέα την πήρα από το περιοδικό Gourmet (Δεκ. 2008). Η παρούσα εκδοχή είναι λίγο τροποποιημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου