Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ομελέτα με Λουκάνικο και Τυρί Κρέμα – Omelette with Sausage and Cream Cheese

Εξαιρετικά νόστιμη ομελέτα , ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
Το μυστικό της επιτυχίας της είναι η σωστή επιλογή του αλλαντικού και το σωστό της πατάτας, ώστε να δώσει μια τραγανή κρούστα! Όλα τα άλλα είναι απλά αλλά το αποτέλεσμα γευστικότατο! Δοκιμάστε τη!






Τα Υλικά
(Για 2-3 άτομα)

1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και τριμμένη σε χονδρό τρίφτη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
(Εγώ χρησιμοποίησα μία συσκευασία βοδινού λουκάνικου)
4-5 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές τυρί κρέμα
2 κοφτές κουταλιές corn flour
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Οδηγίες





Ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο μέσα σ΄ένα τηγάνι και ροδίζουμε το λουκάνικο και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε μέσα σ΄ένα πιάτο, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.











Μέσα σ΄ένα μπολ χτυπάμε τ' αυγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα, το corn flour και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τα αφήνουμε στην άκρη να περιμένουν.











Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι, και, όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, φροντίζοντας να καλύψει όλη τη βάση του τηγανιού.
Όταν ροδίσει ελαφρά από τη μία μεριά, σπάμε την κρούστα και γυρίζουμε τα κομμάτια της από την άλλη.







Βάζουμε πάνω στις πατάτες το έτοιμο λουκάνικο και περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού με το μείγμα των αυγών. Ανακινούμε το τηγάνι, για να απλωθούν παντού τα αυγά και αν είναι δυνατόν να περάσουν και κάτω από τις πατάτες.






Ψήνουμε την ομελέτα πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσει η μία πλευρά με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου τη γυρίζουμε από την άλλη.
Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το τηγάνι και τη σερβίρουμε ζεστή.



Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου