Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τούρτα με Κρέμα Σοκολάτας και Γιαούρτι – Chilled Chocolate and Yogurt Torte

Για την φετινή ονομαστική μου εορτή σας κερνάω μια πανεύκολη, δροσερή και νοστιμότατη τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι!

Η βάση της αποτελείται από θρυμματισμένα μπισκότα, όπως του cheesecake, και η κρέμα της είναι μια ανάλαφρη mouse σοκολάτας με στραγγιστό γιαούρτι που ετοιμάζεται γρήγορα. Είναι καταπληκτικό το πόσο εύκολα ενσωματώνεται το γιαούρτι με τη σοκολάτα και πόσο υπέροχη γίνεται η κρέμα, γευστικά και οπτικά!

Η τούρτα παγώνει αρκετές ώρες στο ψυγείο και διακοσμείται πριν το σερβίρισμα! (Για να γίνει η τούρτα πιο πλούσια μπορείτε να ετοιμάσετε μιάμιση δόση κρέμας, όπως έκανα εγώ).
Δοκιμάστε τη!







Τα Υλικά
(Για μία φόρμα 20-22 cm)

Για τη Βάση
300γραμ. μπισκότα digestive
100γραμ. βούτυρο αγελάδος ή φυτικό, λιωμένο
Ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί ή ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης τροφίμων

Για την Κρέμα
400γραμ. κουβερτούρα
150γραμ. φρέσκο γάλα πλήρες
200γραμ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
2 κουταλιές μέλι πορτοκαλιάς

Για τη Διακόσμηση
2 κουταλιές νιφάδες κουβερτούρας
2 κουταλιές τριμμένη λευκή σοκολάτα
½ φλιτζάνι σαντιγί

Οδηγίες

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέσα σ΄ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο, μέχρις ότου το μείγμα γίνει σαν υγρή άμμος.
Στρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη στεφάνη με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη και προσθέτουμε τα βουτυρωμένα μπισκότα. Πιέζουμε και ισιώνουμε το μείγμα με τη ράχη ενός κουταλιού.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.







Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σ΄ένα άλλο μπολ.
Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει, και το προσθέτουμε στην κουβερτούρα.









Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή μία μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσει μία υφή μαγιονέζας και να γίνει λεία.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, κουταλιά- κουταλιά, και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.




Ρίχνουμε το μείγμα κουβερτούρας και γιαουρτιού πάνω από τη βάση των μπισκότων. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τη μισή με τριμμένη κουβερτούρα και την υπόλοιπη με άσπρη τριμμένη σοκολάτα. Γαρνίρουμε με σαντιγί.



Την κόβουμε και τη σερβίρουμε κρύα.






Καλή επιτυχία!

(Προσαρμογή συνταγής κρέμας του Στ. Παρλιάρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου