Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Τρουφάκια με Δύο Σοκολάτες – Double Chocolate Truffles

Πάρα πολύ εύκολα και νόστιμα τρουφάκια διπλής σοκολάτας με πολύ τραγανή υφή! 
Η λευκή σοκολάτα εσωτερικά δένει αρμονικά με τις τριμμένες γκοφρέτες και το ζαχαρούχο γάλα, ενώ τα αμύγδαλα παίζουν το ρόλο του "κρυφού" συστατικού που δίνουν μια άλλη διάσταση στη γεύση!

Η σοκολατένια επικάλυψη δεν σε αφήνει να μαντεύσεις τι πρόκειται να απολαύσεις και παραμένει έκπληξη που θα αποκαλυφθεί με την πρώτη μπουκιά! Δοκιμάστε τα!







Τα Υλικά
(Για 25-30 τρουφάκια)

220γραμ. γκοφρέτες λευκής σοκολάτας, τριμμένες
150γραμ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
3 κ.σ. ασπρισμένα και τριμμένα αμύγδαλα
150γραμ. ζαχαρούχο γάλα
1 σφηνάκι μπράντι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος

25-30 χαρτάκια για τρουφάκια
1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο
Ένα ζεύγος γάντια μιας χρήσεως

Για την Επικάλυψη
300γραμ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 γκοφρέτα τριμμένη ή 3 κ.σ. τρούφα πικρής σοκολάτας


Οδηγίες


Τρίβουμε τις γκοφρέτες και τις αναμειγνύουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα.





Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα.
Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και το μπράντι και ανακατεύουμε καλά.








Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το μείγμα με τις γκοφρέτες. Ανακατεύουμε. (Εάν το μείγμα σας φαίνεται μαλακό και δεν σας διευκολύνει στο πλάσιμο, το αφήνουμε για 30 λεπτά μέσα στο ψυγείο για να σφίξει).




Φοράμε τα γάντια και πλάθουμε μικρά στρογγυλά τρουφάκια, πιέζοντάς τα με τα δάκτυλά μας και τα τοποθετούμε πάνω σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το δίσκο στο ψυγείο, μέχρις ότου να ετοιμάσουμε την 
επικάλυψη.



Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας. Προσέχουμε να μην κάψουμε τη σοκολάτα!
Βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο και να κυλάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν απ΄όλες τις πλευρές.









Τα τοποθετούμε πάλι μέσα στο δίσκο, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη γκοφρέτα ή τρούφα και τα διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξουν εντελώς.








Όταν σφίξουν, τα τοποθετούμε μέσα σε χαρτάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο, κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί. Πριν τα σερβίρουμε, τα βγάζουμε για λίγο εκτός ψυγείου.






Δικά σας και καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. η επιτυχια τους αδιαμφησβητητη.θα δοκιμαστουν το σαββατοκυριακο και θα επανενλθω.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τη λευκη σοκολατα την λατρευω.οπαδος γαρ των λευκων γλυκων.θα δοκιμαστουν λιαν συντομως για να γλυκανουν αγαπημενους.παρεπιπτοντως εχθες εκανα την αμυγδαλοπιτα απο παλια σου αναρτηση.τελεια ομως.με ρωτουσαν γιατι δεν εκανα και αλλες φορες αυτο το γλυκο.σε ευχαριστω πολυ.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή