Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Γλυκό Ψυγείου με Γιαούρτι και Ζελέ Φράουλας - Yoghurt and Strawberry Jelly Dessert

Πανεύκολο, δροσερό, μάλλον διαιτητικό, αφού δεν προσθέτουμε καθόλου ζάχαρη, αλλά πολύ νόστιμο!
Ένα γλυκάκι ευπαρουσίαστο, ιδανικό να το προσφέρουμε μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Δοκιμάστε το!








Τα Υλικά
(Για ένα πυρέξ 22εκ.)

2 φακελάκια ζελέ με γεύση φράουλας (200γραμ.)
½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
15-20 ώριμες φράουλες, ανάλογα με το μέγεθος, κατά προτίμηση βιολογικές, κομμένες στη μέση


Οδηγίες




Ετοιμάζουμε τα δύο φακελάκια ζελέ, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία αλλά χρησιμοποιώντας μόνο 700ml νερό (350ml ζεστό και 350ml κρύο). Δεν προσθέτουμε καθόλου ζάχαρη.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει.











Ρίχνουμε το γιαούρτι μέσα σ΄ένα μπολ και το χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο-λίγο τη μισή ποσότητα κρύο ζελέ και ανακατεύουμε.











Σπάμε τα μπισκότα σε χονδρά κομμάτια και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα ζελέ και γιαουρτιού. Τα ρίχνουμε όλα μέσα στο πυρέξ.








Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο, μέχρι ν΄αρχίσει να στερεοποιείται το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο και το υπόλοιπο ζελέ.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τις φράουλες.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο, τοποθετούμε στην επιφάνεια του γλυκού σε σειρές τις φράουλες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο ζελέ που έχει αρχίσει να πήζει.









Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφνα σταθεροποιηθεί εντελώς.








Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε κομμάτια. Εάν θέλουμε, το συνοδεύουμε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ.




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου