Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Μακαρόνια με Κεφτεδάκια σε Σάλτσα Τομάτας - Spaghetti with Meatballs in Tomatoes Sauce

Μια νοστιμότατη μακαρονάδα συνοδευμένη με τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια μέσα και μια πλούσια σάλτσα τομάτας! Αξία μοναδική!

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα χωριστά από την προηγούμενη ημέρα. Την επομένη, όση ώρα θα βράζουν τα ζυμαρικά, θα ζεστάνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα. Εάν έχει λίγο πήξει, την αραιώνουμε με λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, θα έχουμε ένα εξαιρετικό γεύμα για όλη την οικογένεια! Δοκιμάστε τα!





Τα Υλικά

½ κιλό μακαρόνια Spaghetti
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

Για τα Κεφτεδάκια
500γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος, χωρίς λίπος
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό, αλαφρά χτυπημένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη στην πρέσα
1 κουταλιά φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος ή 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη Σάλτσα
500γραμ. αποφλοιωμένα ντοματάκια, ψιλοκομμένα ή τριμμένα
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
2 μακριές πράσινες γλυκές πιπεριές, κομμένες ροδέλες
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
½ κ. γλ. ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες



Βάζουμε τον κιμά μέσα σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο, για να ενωθούν τα υλικά και ν΄αναδειχθούν τα αρώματα.











Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σ΄ένα βαθύ τηγάνι και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.









Τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το επί πλέον ελαιόλαδο.








Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα τομάτας.





Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές.









Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει.










Προς το τέλος προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα βράζουμε πέντε λεπτά.







Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά και τα καλύπτουμε με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια. Προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι.




Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου